Växlande vindar

Hejsan!

Sist jag skrev nämnde jag att det var ett läger på kommande i Solvalla. Från söndag till fredag var vi där och hade ett riktigt bra läger. Träningarna var kvalitativa och bet bra på en. Sällskapet var även bra eftersom vi var nästan bara flickor i samma åldrar och ganska jämna allihopa, så det var kul! På fredagen var jag nog dock rejält trött när vi åkte hem och det satt bra med ”vila”, som i sin tur var fyra jobbskift dagarna på varandra, så var nästan tröttare på tisdag kväll än vad jag var på fredag kväll :P Så var inte så förvånad när jag på onsdagen vaknade med sjuk hals. Besviken och arg mera. (Det har blivit mera jobb nu än vad jag velat ha pga brist på arbetstagare). Men halsen gick om, men lämnade lite i näsan nog, men vi kom överens med tränaren att under lördagen är jag frisk och sedan får jag bli sjuk om jag blir då, eftersom denna vecka består av mycket annat program.

Så efter att ha tränat väldigt lite förra veckan så resulterade det i att jag var utvilad och i form till Jeppis Summer Ski. Så det var kul :) Tävlingen bestod av två moment: en prolog på förmiddagen och 8km klassisk jaktstart på eftermiddagen. Prologen drog man på en stakmaskin och den som först hade stakat 750 virtuella metrar vann. Min goda vän Julia häger var urstark på det och vann. Jag själv drog också helt bra och placerade mig mellan två stakproffs; Fanny Storvall och Emelie Svenlin.

Jaktstarten så skidades runt Optima i Jakobstad på en 1,2km runda. Vi startade då alltså på basis av tiderna från prologen. Under loppet så samarbetade jag med Fanny genom att dra vartannat varv, vilket lönades eftersom det var ganska hård motvind på en raka. På sista varvet var Fanny starkare men jag är ändå riktigt nöjd med min sjätteplats. Vann gjorde Andrea Julin i överlägsen stil. I herrklassen så vann egentligen Christoffer Lindvall men han flyttades till delad andra plats efter Matias Strandvall eftersom han hade åkt på fel sida av en refug, vilket inte gynnade honom, men regler är väl regler.

Här hittar ni resultat om ni vill titta, och på Facebook finns både prologen och jaktstarterna på film om ni söker på Ski Team Mäenpää.

http://www.skiteammaenpaa.fi/fi/tulokset-jeppis-summer-ski-2016/

Så kan passa på att tacka för ett väl utfört arrangemang och den stora publikmängd som hade samlats, och som hejade på alla! :D

Igår jobbade jag långskifte och ikväll åker jag med mamma och Sofie till Umeå på minisemester, hem kommer vi på onsdag kväll. Träningskläderna åker nog också med i väskan B) Annars består veckan av träning, kompisar och jobb lördag + söndag :)