Nytt liv i ny stad

Hejsan! Och ursäkta för den långa pausen av inlägg.

Mycket har hänt sedan sist, men den största händelsen är väl ändå att jag flyttat till Jyväskylä för att studera andra året av ergoterapi. Förra söndagen körde jag hit och plockade upp kläderna i skåpen i den annars färdigt inflyttade lägenheten. Förra veckan hade vi bara två timmar skola så då hann jag bra socialisera mig och kolla in träningsmöjligheterna här i området. De får mer än godkänt! En vanlig rullskidslänk samlar du lätt ihop 300m stigning, samma med löpning. Jag bor ju riktigt nära Laajavuori, där det finns väldigt många och bra löpstigar/-banor.Blev även accepterad till idrottsakademin här i Jyväskylä, så därifrån får man även hjälp med gemensamma träningar 2-3ggr/vecka, tillgång till gym och simhall, säsongskort till konstsnöspåret mm. Vilket är jättebra, det är såååå viktigt att man blir uppfångad efter gymnasietiden av någon/något, för det är nog redan tillräckligt svårt att satsa helhjärtat på idrotten, så tack för det!

Det slog mig för en tid sedan att detta är första gången på fem år jag kommer umgås regelbundet med människor som inte är idrottare (i skolan då), men hittills har de två största frågorna till mig varit: ”Är du med i landslaget?” och ”Alltså, är dina föräldrar från Sverige eller?”. Är dålig på att småprata med folk på finska men det finns alltid att tala om eftersom de är så fascinerade över att jag är helt svenskspråkig.

Veckan innan jag åkte hit så hade jag tester i Botniahallen tillsammans med tränaren Martin. Samma som i början av sommaren. Jag var ganska självsäker på att de flesta skulle ha gått framåt eftersom vi faktiskt har jobbat på just spänst, snabbhet och explosivitet denna sommar, men fick nog svälja min stolthet efter de två första. Inte var de just sämre men inte bättre heller, sedan fick jag nog rekord i två av testerna och gjorde en bättre serie än sist med tangerat rekord 3 av 4 gånger på 5-stegshopp. Så bara att jobba vidare.

Sista veckorna på sommarlovet jobbade jag bara två skift i veckan, på önskemål, eftersom det tar förvånansvärt mycket energi av en att jobba, fastän det inte är mycket. Har nog kommit fram till det, att om jag ännu satsar nästa år, ska jag inte jobba på sommaren, punkt.

I helgen åker jag väl hem till Vasa för att nästa vecka ordnar FSS ett femdagars läger på Norrvalla, nu då den splitternya rullskidsbanan har öppnats! Ska bli kul! Hoppas jag hålls frisk bara för att det är många på klassen som sitter och hostar och snörvlar bredvid en…

Så läger nästa vecka, sedan 23.9 så springer jag Lidingöloppet! Det brukar vara en familjetradition för oss och i år reser 4 av 5 dit :) Vi hörs!