Vilodag och imorgon till Rovaniemi

Hej hej!

Tiden här har, som alltid, gått väldigt fort! Idag är sista dagen här i Muonio innan vi drar till Rovaniemi på tävlingar imorgon (fredag). Hela lägret har gått riktigt bra och jag är nöjd med träningen jag utfört här. Vi har haft väldigt bra förhållanden på alla fronter (temperatur, snömängd, lätt vallningsföre mm) så det har varit skönt eftersom det har underlättat flowet under lägret :) Kan ärligt säga att det var exakt det här jag behövde just nu; bra kompisar, mycket skratt, skvaller – och allt detta i skidspåret! Ivern har börjat bubbla igen och ser riktigt fram emot att få tävla i helgen! (Även om jag bör ha en realistisk syn på utgångsläget)

I helgen var jag och hejade på lördagens tävlingar med Jennie Lindvall, då jag hade viloförmiddag. Det var kul, dock kallt, att för en gångs skull stå bredvid och heja fram kompisarna. På måndags eftermiddagen körde hon och jag en sprintbetonad träning där vi tog full fart in i en kurva och försökte hitta optimala åklinjer och komma först ut ur kurvan. Det var riktigt roligt och då konstaterades det att jag nog blivit snabbare! Så det är kul! :) Annars har jag haft två andra hårdare träningar i klassisk stil med tanke på helgens lopp. Annars har det blivit mycket GU och teknik. Har vissa saker jag bör jobba på ännu men de känns inte omöjliga att ändra på!

Idag har jag som sagt vilodag och sitter framför datorn hela dagen och ska få undan skolarbete. En promenad ska jag väl dra mig ut på innan det blir mörkt :) Tävlingarna är en deltävling i Suomen Cup och visas därför i TV. På lördag startar jag 10.18, kolla efter en gröngöling då :)

Jag deltar inte på söndag utan far antagligen passligt seg hem med tåg, är hemma ett dygn innan jag fortsätter till Jyväskylä för att visa upp mig i skolan lite också.