HEJ!

Wow. Nu har det gått länge sedan senaste inlägget! Ber om ursäkt för det. Brukar väl vara så att om man har något roligt att skriva om så vill man skriva ofta, och om det går dåligt ”glömmer” man att skriva. Men sedan senaste inlägg har det hänt blandade saker, men mest positiva! :)

Sist jag skrev var jag på väg till Rovaniemi, den tävlingen gick nog dåligt. Var väl trött efter lägret och kroppen fick en chock av tävlingsfarten. Därefter följde en dryg vecka i skolan och sedan tillbaka till Lappland, denna gång till Ylläs med IF Femman. Där hade vi ett bra och traditionsenligt läger, och lyckades undvika en eventuell förkylning med en vilodag där. Vi hade rejält kalla dagar där, vilket syns på bilden nedan…

Efter lägret så var jag sista veckan i skolan innan Scandinaviska cupen i Vuokatti. Dessa tävlingar tog jag enligt planen som ett led i träningen. Även om jag önskar vara så där en 5min snabbare på en 10km så försöker (försökte) jag hålla huvudet kallt. Vi har en plan. Följ den. Även en del stress på grund av skolarbete kanske påverkade resultaten i tävlingarna (10km skate på fredag och klassiskt på söndag).

Men sedan fick vi jullov och det kom inte en dag för tidigt! Har träffat jättemånga kompisar, nya som gamla, och julen firades i släktens och matens tecken. Man uppskattar stunder då hela familjen är samlade mer och mer nu för tiden. På jul annandagen åkte jag, Sofie, mamma och pappa till stugan i Ylläs. Där fick jag till en bra träningsvecka med mycket effektpass.

I Ylläs njöt vi även av pappas julklapp: en konfektask bestående av 84st (800g) konfekter, och ”Arons” Elvis imitation

På trettondagen deltog jag i en klassisk tävling i Kaustby. Den gick inte alls som planerat. Musklerna, som hade känts trötta hela veckan, var trötta även då, parstakningen fallerade och jag stressade när jag skulle diagonala så skidorna släppte, fastän fästet var bra under uppvärmningen… bra Elin! Just så där! -_-  Men det var ändå bra att få sig en genomkörare innan FM i Vanda som kommer nu i helgen. Tror att arrangörerna har svettats lite eftersom snöläget har varit så dåligt, men nu har dom väl nog ett spår där som lär ska vara välgrusat… ;)   Jag skidar 10km skate på lördag och skiathlon på söndag. Sätt på TV:n vetja! Denna vecka har jag tränat lätt och lite, för att dra den klassiska ”vila mig i form”, så hoppas det biter! Har fått en längre period med kontinuerlig, bra träning, så snart ska väl kurvan börja gå uppåt!