Kalevan kisat och tidigare

Sedan sist -

Maj: Återvänder från Portugallägret i god form. Åker och vänder i Groningen före jag fortsätter till Vierumäki och terräng-fm. Det blir en 14e plats individuellt och lagguld tillsammans med Camilla Richardsson och Jannica Granbacka på damer 6km. Den 12e maj öppnar jag bansäsongen med personbästat 9.57 på 3000m på ett track meeting i Utrecht. Bra början! Sträcker vaden ordentligt 4 dagar senare på en intervallträning och det blir tre veckors alternativträning istället för tävlingar i Belgien.

Juni: Rehabiliterar vaden och bygger upp kilometrarna igen. Återvänder till Finland och öppnar tävlingssäsongen i Finland med långdistanskarnevalen i Jämsä.

Juli: Elittävlingar i Joensuu och Lapinlahti. Resultaten är klart sämre än i maj, någonting man eventuellt kunde förvänta sig för perioden just efter rehaben, men inte längre vid det här laget. Vi jobbar vidare mot Kalevan kisat, där det blir en 5:e plats på 3000m hinder. Söndagen funkar varken benen eller orken och jag stiger av på 5000m. Är ordentligt frustrerad över vart formen kan ha blåst bort. En försiktig gissning är ändå att tillskriva en del av prestationsbortfallet min pollenallergi, som jag har haft problem med flera tidigare år. Vi gör upp en ny plan mot sensommaren.


Bild från Kalevan kisat, 3000m hinder. Sluttiden blev 10.52. Bild: Tero Siivola

Augusti: Ett par veckors grundträning väntar efter FM-tävlingarna, med hopp om att hitta formen till slutet av sommaren. Tävlingskalendern skall ännu preciseras med undantag av SFI-mästerskapen i mitten av augusti.

Vi återkommer!