Keuruu-FM

Blev en andraplats i DM i en 12km lång parstakningstävling i Larsmo för en vecka sen. Segrade gjorde klubbkompisen Rikhard Mäki-Heikkilä med överraskande klar marginal. På söndagen blev det sedan guld i stafetten tillsammans med Rikhard och junioren Robin Sundsten i vilken jag skidade den avslutande fristilssträckan.

Den här helgen bjöds det i sin tur på FM-tävlingar i Keuruu med sprint på fredan, 15km klassiskt på lördag och parsprint i klassisk stil på söndagen. Formen har stigit under de senaste tre veckorna efter min virusinfektion i början av januari men hade svårt att få upp tillräckligt hög fart i det mycket lösa konstsnöspåret på lördagens normaldistans. Själva banan passade mig bra men fick nöja mig med en 32:a plats. Idag blev det istället att för första gången testa på parsprint i klassisk stil. Jag startade medan vi resonerade som så att Rikhard skulle ha bättre spurtförmåga. Spåren var betydligt fastare än igår och kändes klart roligare att skida idag och drog upp tempot i kvalet på andra och tredje sträckan för att vi säkert skulle gå till final. Var faktiskt snabbast på de två sträckorna. Till final valdes de tre bästa lagen från varje heat, av tre möjliga, och de 6 snabbaste lagen på basis av tid. Vi blev sedan fjärde i vårt hit med en halv sekund till direkt kvalificering men hade den bästa tiden av de som gick vidare på tid. I finalen var åtminstone jag tröttare och var svårt att hänga med i det höga tempot som skruvades upp direkt från början. Blev en femtonde plats till slut men är ändå nöjd att vi gick till final!

Nedan ett filmklipp från kvalets start!

KeuruuParSprint5.2.2017