Höstlov och Jämi

Hej igen!

Höstlovet gick snabbt och imorgon far jag till Jyväskylä igen. Onsdag – lördag förra veckan var jag i Jämi med Jennifer  Antell, Linnea Henriksson och Femmans nyaste medlem Linnea Halonen (fd Närpes Kraft). Det var riktigt kul och tunneln såg ut som den brukar. Skidade 5 pass, orienterade (faktiskt!) ett pass i den härliga terrängen och så hade vi en stavbacketräning. Just nu så fokuserar jag på grunduthållighet. Det är viktigast för mig för tillfället med tanke på den höst jag haft. Försöker ännu aktivt hitta träningssällskap till så många träningar som möjligt och göra det hela kul, medan jag febrilt försöker hålla is i hatten. Det brukar jag vara bra på, så jag ska banne mig vara bra på det nu också!

Inkommande helg kommer jag att bänka mig i TV-soffan för att heja fram kompisarna i Suomen Cup i vuokatti! Stafett och sprint står på programmet. Jag har själv aldrig deltagit i denna tävling eftersom jag tycker den kommer för tidigt, och så är definitivt fallet i år också. Min tävlingsdebut kommer jag att göra först på Suomen cup i Rovaniemi 18.11. Vi drar ju till Muonio i år igen i två veckor (4.11-19.11), och där kommer jag även att fokusera främst på grundträning. Vi hoppas på mycket snö dit då så man kan skida på ”motionärsspåren” runt berget. (Annars blir belastningen så stor om man ska snurra på i tävlingsspåret i 2 veckor).

Annars så öppnar spåret vid Laajavuori nu på onsdag! Tänkte idag att ”ojoj ska man springa/stavgå/gymma nu fram tills avresan till Muonio?” (Eftersom nattfrosten gör det svårt att rullskida på mornarna). Men om man kan skida är det ju suveränt!

Ha det bra!