En 17 minuters ljusglimt i en annars mörk säsong

Hejsan! Börjar med senaste nytt:

Hade FM tävlingar i Rovaniemi i helgen. 5km klassiskt och 20km skate masstart. Känslan de senaste veckorna har rent ut sagt varit dålig (läs katastrof). Har inte känt igen min kropp och hur den reagerat på träning/tävling och allmäntillståndet har varit som en sengångare. Trots det fick jag vänt det en aning förra veckan och till lördagens lopp lyckades jag prestera på min nuvarande högsta nivå. Kunde göra exakt de förberedelser jag ville före start (kl 14) på lördagen och hade bra skidor. Laddade bra mentalt och sedan var det bara att köra. 19:e plats blev det och hela 2.48 upp till suveräna Johanna Matintalo. Det blev stora differensen båda dagarna pga den tunga banan. Tror det är den tyngsta jag nånsin skidat på. Men jag är nöjd med de 17 minuter jag var ut i spåret, då fick placeringen bli som den ville, för nästa år ska jag nog klättra sådär en 15 placeringar.

Sista backen innan mål. Foto: Lilli Strandvall

Söndagens lopp blev en kamp mot mej själv. Första 10km så kändes det som att motorn var av och man tänkte att ”oj shit hur ska jag komma i mål?”. Sedan fick jag dricka vid 10km, följande 5km kändes lite bättre, drick + gel vid 15km (tyngsta femman kvar) och då först kom jag igång och skidade på min maximala kapacitet. Tror jag aldrig haft så mjölksyresprängda lår i en skidtävling förr som jag hade då, att jag avancerade tre placeringar på sista femman är väl en tröst. Så ja, nästa år kommer jag att vara på en annan nivå, det är bestämt, men är glad att jag var så trött i mål.

FSS nya vallarekka. Proffsigt!

Förra helgen var jag på nå mindre tävlingar i Jämi. 5km båda dagarna, klassiskt masstart och skate. De gick inte så bra men hade ju haft 3v tävlingspaus då också, huvudsaken att man presterar som bäst när det gäller. Här en bild från tävlingen:

Foto: Kimmo Virkki

https://www.kimmovirkki.com/

Dagen som vi spenderade i Lahtis var minnesvärd! Alla evenemang; damernas 30km, backhoppningen och prisutdelningen hade sin charm! Hade aldrig varit på en backhoppningstävling förut så det var intressant. Här följer några bilder:

Hittade Sami Jauhojärvi bland publiken! Brukar inte ha tydliga idoler eller förebilder, men han är nog ganska häftig!

Denna vecka är mystiskt tom på program, endast träning och skolarbete står på schema. Följande vecka så åker jag till Jyväskylä på måndag och kommer hem onsdag, och sen till helgen är det senior FM i Kontiolahti.

Vi hörs! :)