Uppdatering

Hej och ursäkta för den långa pausen.

Senior FM i Keuruu gick inte så bra, det kändes tungt rakt igenom. Tävlade bara en dag där (10km klassiskt) men det var bra så fick man fara hem och träna/vila en dag till i den hektiska tävlingsrumban.

Där på följande helg ordnades det FSSM i Borgå. Jag tävlade alla dagar, klassiskt sprint på fredagen, 10km skate på lördagen och stafett på söndagen. Vi åkte med buss ner till södra Finland samma dag som sprinten gick, och är man trög från grunden så är man garanterat trög efter att ha stigit upp tidigt och suttit i buss 6h! Så det gick inte så bra med andra ord, men roligt var det och jag såg det som en bra genomkörare till lördagens huvuddistans.

Banan vi skidade på var ganska platt och hade två backar på en 2,5km slinga som man tävlade på. Min personliga prestation tyckte jag var bra. Jag pressade hela tiden och försökte helt enkelt skida så hårt jag kunde, så det var jag nöjd med i tre sekunder ända tills speakern säger att jag kom åttonde… Hade förstås hoppats på en pallplats. Har ändå kunnat hålla humöret uppe förvånansvärt bra med tanke på att man helst skulle vilja svänga resultatlistan upp och ned efter varje tävling. Men efter målgång sprack det. Leidon är ett bra ord för att beskriva känslan. Formen har gått uppåt, ja. Men absolut inte så mycket som jag hoppats på och såklart ville jag inte vara på den här nivån när säsongen startade. I stafetten skidade jag i andra laget och vi fick fajtas om bronset efter att Femmans första lag tog en överlägsen seger. Vi slutade till sist på en fin fjärdeplats efter ännu Åsarna och Minken. Alltid roligt med FSSM!

Här är nästan hela Femmangänget på boendet i Borgå.

Om man räknar från den helgen och fram till nästa viktiga tävling är det totalt fyra paushelger! Nästa är 23-åringarnas FM i Rovaniemi. Men här emellan har jag hunnit vara i Ylläs en vecka med träningskompisen Ronja Kainberg. Vi har gott sällskap av varandra både i och utanför spåret så det var riktigt kul att vara där, och skönt att få skida på långa härliga spår! Dock var det kallt/snöade hela veckan så föret var väldigt trögt, så snabb har man inte blivit! :P

(sendrag i röven till höger…)

Fick annars order om att fortsätta på min medicinkur i tre månader till. Samma slags recept, hoppas det biter. På fredag skall jag till sjukhuset för att förhoppningsvis få en passlig tid till operation av tonsillerna till våren.

I helgen ska jag inte tävla själv utan åker med mamsen och pappsen ner till Lahtis på lördagen för att bevittna damernas 30km. Via tv-rutan tycker jag stämningen varit på topp, så det ska bli mäktigt att få vara på plats. Ännu till när det går så bra för oss! Tre medaljer redan och mera chanser kommer! :D

Tack och hej lever pastej.